Παρασκευή 5 Ιούνη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 47
ΗΜΕΡΟΔΡΟΜΟΣ
Καιροσκοπισμός, «αριστερή» ψηφοθηρία...

Μέχρι πριν δεκαπέντε μέρες το ΚΚΕ ήταν το «ξεπερασμένο», το «σταλινικό απολίθωμα», το «αποστεωμένο», το «δογματικό», αυτό που «έκανε το Γερμανό για τον "Γερμανό"» και που «τα έκανε πλακάκια με τη ΝΔ»...

Αυτά έλεγε ο ΣΥΝ για το ΚΚΕ όλο το προηγούμενο διάστημα. Ηταν το διάστημα που πρωταγωνιστούσε στα κανάλια ως η χαϊδεμένη «φούσκα» των δημοσκοπήσεων. Αλλά τώρα, ένα 48ωρο πριν ανοίξουν οι κάλπες, ο πρόεδρος και τα στελέχη του ΣΥΝ ξαναθυμήθηκαν την «ενότητα της Αριστεράς»! Τώρα, που η κατηφόρα των μετρήσεων έχει αναγκάσει τα καβαλημένα καλάμια να αφιππεύσουν ανώμαλα, ξανάρχισαν την τακτική του «δώστε και σώστε». Τώρα επανήλθαν στην παλιοκαιρισμένη τακτική τους, να προσπαθούν να επιπλεύσουν παίζοντας με το συναίσθημα του κόσμου της Αριστεράς και επιχειρώντας να εξαπατήσουν πολιτικά τους εργαζόμενους, που, όμως, τους έχουν πάρει χαμπάρι.

*

Ο καιροσκοπισμός, η αφερεγγυότητα και η ανειλικρίνεια του κόμματος, που μέχρι προχτές απηύθυνε «6 σημεία συνεργασίας» με το ΠΑΣΟΚ, δεν έχει τελειωμό. Μέσα στον πανικό τους, όμως, τους διέφυγε ότι ο κατήφορός τους τη συγκεκριμένη περίοδο είναι ακόμα πιο ορατός και για έναν επιπλέον λόγο: Οτι οι μεθαυριανές κάλπες αφορούν στην ΕΕ.

Μιλάμε, δηλαδή, για μια Ενωση υπέρ της οποίας, εκτός από τον «εθνάρχη» Καραμανλή, ψήφιζαν και οι προπάτορες του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ, το λεγόμενο «ΚΚΕ Εσωτερικού».

Μεθαύριο ψηφίζουμε για μια λυκοσυμμαχία που η μήτρα της αντιλαϊκής της πολιτικής, η Συνθήκη του Μάαστριχτ, έχει και τη δική τους υπογραφή.

Καλούμαστε να στείλουμε μήνυμα για ένα κονκλάβιο που ο οδοστρωτήρας του, η ΟΝΕ, έχει και τη δική τους υπογραφή.

Πάμε στις κάλπες έχοντας νωπή τη μνήμη ότι οι βόμβες της «καλής τους ΕΕ» κατά των αμάχων της Γιουγκοσλαβίας έχουν τις υπογραφές των δικών τους «αριστερών» και «κεντροαριστερών», του Μπλερ, του Ζοσπέν, του Ντ' Αλέμα και του Σρέντερ.

*

Αλήθεια, τι είδους «συνεργασία» είναι δυνατόν να κάνει το ΚΚΕ με αυτούς που επιδιώκουν να παραπλανήσουν το λαό κατεβάζοντας από το αραχνιασμένο ράφι μέχρι και τα φληναφήματα περί «Τρίτου πόλου» (!) της εποχής του Αντρέα Παπανδρέου;

Πώς τολμούν να νομίζουν, οι αμύντορες της ΕΕ των μονοπωλίων, ότι μπορούν να σπρώξουν το ΚΚΕ στη δική τους πολιτική χρεοκοπία;

Και πώς είναι δυνατόν να ισχυρίζονται ότι μιλούν στο όνομα της Αριστεράς, όταν - ενώ γνωρίζουν ότι τους χωρίζουν αβυσσαλέες διαφορές από την πολιτική του ΚΚΕ - δυο μέρες πριν τις εκλογές, φτάνουν στο σημείο, τόσο προκλητικά και τόσο απροσχημάτιστα, να παραβιάζουν τους βασικούς κώδικες της πολιτικής ηθικής των ανθρώπων της Αριστεράς: Την ειλικρίνεια και την εντιμότητα.


Γράφει:
ο Νίκος ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ